عمارت تاریخی خسروآباد، یادمانی ملی در سنندج

به نقل از خبرآنلاین: سنندج (سنه دژ) شهر تاریخی و کهن مکان های دیدنی و باستانی بسیاری دارد که فرهنگ و تمدن باشکوه کردها را تجلی می دهد. یکی از این سازه های باستانی عمارت خسروآباد است که قدمت آن به دوره قاجار باز می گردد. عمارت خسرو آباد در نوع خود یکی از ممتازترین سازه های ایرانی است. این عمارت از برجسته ترین بناهای استان کردستان و محل اقامت والیان اردلان بوده است. عمارت خسروآباد در سال ۱۲۲۳ه.ق توسط امان الله خان اردلان والی کردستان به مساحت ۶۰۰۰متر مربع بنا شد. عمارت بیشتر محل پذیرایی و استقبال از شاهان و مکان سکونت والیان اردلان بوده است.

عمارت تاریخی خسروآباد سنندج

کتیبه فتحعلی شاه قاجار در عمارت خسروآباد

علاوه بر زیبایی سازه و عمارت یکی از دلایل شهرت عمارت خسرو آباد کتیبه فتحعلی شاه قاجار و کتیبه امان الله ادلان است. مراسم مجلل عروسی حسن جهان خانم (شاهزاده قاجار) دختر فتحعلی شاه قاجار با خسروخان پسر امان الله خان در سال ۱۲۳۲ ه.ق در این عمارت برپا شده است.

عمارت خسروآباد سنندج ثبت آثار ملی

عمارت خسروآباد ثبت آثار ملی

عمارت خسروآباد یکی از ده‌ها عمارت مجلل ایرانی است که به شماره‌ ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده و امروزه از مکان های دیدنی سنندج به شمار می‌رود. یکی از ویژگی های مهم عمارت قرارگیری بنا در میان باغی بزرگ است و شامل ۴ باغ است که در حال حاظر تنها یک باغ از ۴ باغ به جا مانده است که در قسمت ورودی بنا قرار دارد.

معماری عمارت خسروآباد سنندج

معماری عمارت خسروآباد سنندج

عمارت از دو بخش اصلی ورودی هشتی (ستون دار) و قصر تشکیل شده است و باغ خسرو آباد هم ارزش بسزایی دارد. درب اصلی عمارت از درخت گردو و به سبک دروازه قلعه های حکومتی ساخته شده است. پس از درب ورودی عمارت هشتی قرار دارد که ۴ در ورودی دارد و با گچبری و نماکاری تزیین شده است.

عمارت خسروآباد سنندج با قدمت تاریخی

و در آخر

هرساله مراسمات و جشنواره های متعدد و باشکوهی در عمارت خسرو آباد برگزار می‌شود. خسرو آباد یادبودی از گذشتگان و فرهنگ غنی کردها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا