بزرگترین خانه تاریخی شمال کشور؛ خانه باقری یا بوتیک هتل هفت پیکر!
خانه باقری، بهعنوان بزرگترین خانه تاریخی شمال کشور، در بافت قدیم گرگان و محور تاریخی امامزاده نور واقع شده. این خانه با قرار گرفتن در مجاورت بازار قدیمی و تکایای ارزشمند شهر نقش مهمی در بازیابی خاطرات جمعی شهروندان ایفا میکند. این خانه اعیانی با هفت حیاط طی مرمت و احیا با عنوان بوتیک هتل هفت پیکر جانی دوباره گرفت. در این پروژه با حفاظت از معماری اصیل، از تجهیزات و امکانات روز استفاده شده است. تداوم زندگی در این خانه تاریخی ارزشمند و زیبا و خاطراتی که بیش از یک قرن در پی نسلها، همچنان جریان خواهند داشت. ارزش اقامت در این خانه اعیانی را از یک هتل لوکس فراتر میبرد. برای آشنایی بیشتر با بزرگترین خانه تاریخی شمال کشور، بوتیک هتل هفتپیکر با ما همراه باشید…
تاریخ معماری خانه باقری بزرگترین خانه تاریخی شمال کشور
خانه باقری گرگان متعلق به اواسط دوره قاجار است. این عمارت در دورههای مختلف، برای پاسخگویی به نیازهای سکونتی خانواده بزرگ باقری در بافت تاریخی گرگان ساخته شد و بهمرور توسعه یافت. به همین دلیل در این مجموعه ارزشمند دورههای مختلف معماری دیده میشود. معماری ارزشمندی که شکوه و جلالش حتی امروز در قالب مجموعه اقامتی پذیرایی هفت پیکر تلالو یافته است.
داستان مرمت و احیای بزرگترین خانه تاریخی شمال کشور
مجموعه گردشگری هفت پیکر با رویکرد آکادمیک بوتیک هتل، توسط دفتر معماری زما در حوزه تغییر کاربری و استفاده مجدد سازگار از بناهای تاریخی، طراحی و در سال 1399 به صنعت گردشگری معرفی شد. طی فرآیند مرمت و تجهیز خانه با توجه به اصالت و جوهره بنا و تداوم بخشیدن به سکونت در فضاهای داخلی و هفت حیاط خانه، بستری برای خلق تجربههای خاص و منحصر به فرد شد.
رویکرد آکادمیک، به عنوان رویکردی نوین در مجموعه اقامتی و پذیرایی، از طریق برنامهریزی و انجام مطالعات و پژوهش در حوزههای مختلف مانند غذا، صنایع دستی و معماری به دست آمد. مهمانان با بازدید از این خانه تاریخی و حتی صرف نوشیدنی یا یک وعده غذا در کافه و رستوران یا در طول اقامت در بوتیک هتل با آن مواجه خواهند شد.
طراحی داخلی بوتیک هتل هفت پیکر
بخش اقامتی بوتیک هتل هفت پیکر دارای 20 اتاق اقامتی در حیاطهای اختصاصی است که هر یک زیبایی خاصی خود را دارند. برای حفظ آسایش مهمانان ورود عموم به حیاطهای اقامتی ممکن نیست! اتاقها بر اساس شاهکار منظوم حکیم نظامی طراحی و نامگذاری شده. توجه به آثار نگارگری زمان صوفی در انتخاب رنگها و ساخت ظروف پذیرایی کاملا دیده میشود. اتاقها براساس بانوان زیباروی داستان هفت پیکر نامگذاری شدهاند.
- فورک، همچون نشاط حریر در سرزمین عطر و عود و مشک سیاه
- یعماناز، خلوتی خرم چون دامن کهربایی دشت
- نازپری، چتری سبز چون باغ بهار
- نسرین نوش، همچون شبی بلند، برکشیده تا طاق خورشید
- آزروین، پیروزه گون چون گنبد سپهر
- همای، سعادتی در محیط صدف، صندل فام
- درستی، روشن چون سپیدی آدینه
و در آخر
در فرآیند مرمت و طراحی بوتیک هتل هفت پیکر تلاش شده علاوهبر توجه به حافظه جمعی و تمایل به احساس تداوم، با نیازها و اولویتهای امروز زیست افراد سازگار شود. به همین دلیل تمامی اجزا و مبلمان اضافه شده بهعنوان لایهای جدید از تاریخ بنا، در عین سادگی و مدرن بودن از نظر زیبایی هماهنگی بالایی با بنای تاریخی موجود دارد.
این خانه اعیانی که بزرگترین خانه تاریخی در شمال کشور است، با خدمات یک هتل 5 ستاره خدماتی خلاقانه و فاخر ارایه میکند که تجلیگر مهمان نوازی ایرانیان باشد. این مجموعه به عنوان بخشی از حافظه تاریخی شهر دارای هفت بخش اصلی اقامتی، موزه رستوران، کافه و چایبار، گالری صنایع دستی، استدیو فیلم و عکس، تور گردشگری و موزه است.