بزرگترین سازه کروی دنیا در لاسوگاس؛ آفتابپرستی که هر لحظه رنگ عوض میکنه!
سازه MSG Sphere بزرگترین نمایشگری که تا به حال ساخته شده، یکی از شگفتانگیزترین پروژههای مهندسی مدرن دنیاست که با ۱۱۲ متر ارتفاع، ۱۵۷ متر عرض و مساحتی برابر با ۸۱۳۰۰ مترمربع، درحالحاضر لقب بزرگترین سازه کروی جهان را به خود اختصاص داده. این پروژه ۲٫۳ میلیارد دلاری توسط شرکت معماری و طراحی جهانی پاپیولس در یکی از پرزرقوبرقترین شهرهای دنیا یعنی لاس وگاس طراحی و ساخته شده.
.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
این ساختمان فوقالعاده از بیرون، شبیه آفتابپرستی است که میتواند در لحظه هر طرح و رنگی بهخود بگیرد. که این با ۱٫۲ میلیون نمایشگر LED با وضوح 2K که تمام سطح خارجی سازه را پوشانده، ممکن میشود. اما در داخل، بزرگترین و باوضوحترین نمایشگر LED جهان برای ۲۰ هزار نفری که در دل خود جا میدهد، واقعبینانهترین تجربه واقعیت مجازی را بدون هدست و عینکهای آزاردهنده نمایش میدهد.
کاربرد اصلی این سازه برگزاری کنسرت موسیقی در مقیاسی بسیار وسیع است، اما میشود از آن برای نمایش فیلم و برگزاری هر رویداد دیگری هم در بهترین کیفیت ممکن استفاده کرد. این پروژه سطح انتظارات از کنسرت موسیقی را برای همیشه دگرگون میکند.
اختراع دنیای سرگرمیهای زنده از نو
ایده ساخت بزرگترین سازه کروی دنیا به سال ۲۰۱۵ برمیگردد. زمانیکه شرکت مخابرات فرانسوی Altice، شرکت تلویزیون کابلی آمریکایی Cablevision را خرید. و دست مدیرعاملش، جیمز دولان را برای ماجراجوییهای جدید باز گذاشت. دولان آن زمان رییس شرکت سرگرمی بسیار بزرگ مدیسون اسکوئر گاردن بود. و بهتر از هر کسی، از محدودیتها و چالشهای سالنهای کنسرت خبر داشت. دیوید دیبل، مدیرعامل MSG Ventures که کارش توسعه تکنولوژیهای پیشرفته برای کنسرت و رویدادهای زنده است. میگوید: «شب بعد از فروش شرکت Cablevision به جیم گفتم، خب برنامه بعدیات چیست؟ او جواب داد بیا دنیای سرگرمیهای زنده را از نو اختراع کنیم.»
تجربه واقعیت مجازی بدون عینکها و هدستها
بهگفته دیبل، «ما با خودمان فکر کردیم، عالی میشد اگر میتوانستیم واقعیت مجازی را بدون این عینکهای لعنتی تجربه کنیم. کل داستان Sphere هم دقیقا همین است.» ایده تجربه واقعیت مجازی بدون نیاز به هدستهای دستوپاگیر که اجازه نمیداد افراد حاضر در رویداد واقعا احساس در کنار هم بودن کنند، چرخهای پروژه را به حرکت درآورد.
مهمترین چالش ساخت Sphere سیستم صوتیاش بود
شاید برایتان عجیب باشد، اما مهمترین ویژگی sphere نه شکل کروی و نه میلیونها نمایشگر LED روی سطح خارجیاش و نه حتی نمایشگر غولپیکر 16K آن بود. آنچه این پروژه را به یکی از جالبتوجهترین دستاوردهای مهندسی معاصر تبدیل میکند، سیستم صوتی آن است. چراکه تا پیش از این، از استادیومهای ورزشی برای برگزاری کنسرتهای بزرگ استفاده میشد که توجه به کیفیت صدا برایشان در اولویت نبود. اما این پروژه، چون از ابتدا برای اجرای زنده موسیقی طراحی شده، با کیفیت، دقت و وضوح صدا قرار است بهترین تجربه صوتی را برای مخاطبان فراهم کند.
تکنولوژی «سنتز میدان موج» که اختراع Holoplot بود، به آنها اجازه میداد امواج صدا را در هر نقطهای از سالن که میخواهند بهشکل بسیار دقیقی پخش کنند. بهگفته دیبل، «بهکمک این تکنولوژی حتی میتوان صدای سازهای مختلف را از هم تفکیک کرد. مثلا در یک سمت سالن، سازهای آکوستیک را بشنوید و در سمت دیگر، پرکاشن.» انگار مخاطبان موسیقی را با هدفون گوش میکنند.
و در آخر
بزرگترین سازه کروی دنیا در لاسوگاس میتواند آینده صنعت سرگرمی، بهخصوص اجراهای زنده را برای همیشه دگرگون کند. حتی فراتر از آن میتواند درهای جدیدی بهروی تکنولوژی واقعیت مجازی که بهدلیل پوشیدن هدستهای سنگین فراگیر نشده، باز کند.