نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی؛ هریک به نوبه‌ای دلبری می‌کنند!

نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی روی نقشه ایران از نظر نقش بافته شده در شهرهای مختلف را مشاهده خواهید کرد. که هر یک به نوبه خود دلبری می‌کنند! انواع فرش ایرانی در طرح و رنگ‌های متنوع در نقاط مختلف ایران بافته می‌شوند. فرش‌های ایرانی از پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین صنایع دستی ایران محسوب می‌شوند. هر یک از فرش‌ها در مناطق مختلف ایران با توجه به ویژگی‌های فرهنگی و قومی مردم آن منطقه بافته می‌شوند. مهم‌ترین مراکز تولید فرش دست‌باف ایرانی شهرهایی چون کرمان، اصفهان، تبریز،  کاشان، همدان، اراک و اردبیل بوده و شامل انواع مختلف قالی، قالیچه، گبه، گلیم و جاجیم می‌شوند. قدمت فرش ایرانی به حدود 2500 سال پیش باز می‌گردد.

نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی

نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی

نقشه پیش ‌رو ظاهرا دقیق‌ترین نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی است. این نقشه گستره جغرافیایی طرح‌های انواع فرش‌ها در ایران را به‌خوبی نشان می‌دهد. به گفته ترسیم‌کنندگان نقشه، مناطقی چون سمنان، گیلان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان فرش بومی ندارند، به همین دلیل خالی ترسیم شده‌اند.

هر نقش به ‌نوبه‌‌ای دلبری می‌کند!

از دلایل محبوبیت فرش ایرانی کیفیت مواد اولیه، تنوع رنگی چشم‌نواز و نقش و نگارهای جذاب آن‌ها نسبت به سایر فرش‌ها در کل دنیاست. هریک از این نقش‌ها در نقشه پراکنش فرش‌های ایرانی که اکثرا زاده و هنر دست زنان ایران زمین هستند به نوبه خود دلبری می‌کنند. نقش و نگارها و رنگ‌های جذاب این هنر بی‌بدیل هوش از سر می‌برد.

طرح های فرش ایرانی، هریک به نوبهای دلبری می کند!

مواد اولیه، طرح، بافت و نقشه فرش‌های ایرانی

قالی‌های ایرانی با تار و پود و پرز پنبه، پشم و ابریشم و با گره‌های متقارن یا ترکی و نامتقارن یا فارسی بافته می‌شود. نقشه فرش‌های ایرانی در مناطق مختلف ایران طرح‌های متفاوتی دارند. بر اساس دسته‌بندی شرکت سهامی فرش ایران تمام طرح‌ها به ۱۹ گروه اصلی طبقه‌بندی و هر یک به چند شاخه کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. این طرح‌ها عبارت‌اند از: آثار باستانی و ابنیه اسلامی، شاه‌عباسی، اسلیمی، اقتباسی، افشان، واگیره‌ای یا بندی، بته‌ای یا بته جقه، درختی، ترکمن، شکارگاهی، گل فرنگ، قابی یا خشتی گلدانی، ماهی درهم، محرابی، محرمات، هندسی، ایلی و عشایری و تلفیقی.

3 دیدگاه

  1. فروشی که به عنوان بلوچی معرفی کردید فرش سیستان هست و با توجه به این که سیستانی و بلوچ دو قوم متفاوت هستند فرهنگ متفاوت زبان متفاوت و هنر متفاوتی دارند نقشه زیباتر و صحیح تر خواهد بود اگر هردو فرش در کنار هم معرفی شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا