7 عمارت از برجسته‌ترین و تماشایی‌ترین خانه‌های بوشهر

بوشهر شبیه هیچ‌ جای دنیا نیست. آدم دلش می‌خواهد به اندازه یک عمر در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر بوشهر قدم بزند. جایی که که به‌دلیل وجود ذخایر گاز و نفت و نیروگاه هسته‌ای، اهمیت زیادی دارد و مردمانش برای اولین‌بار صنعت چاپ را به ایران آوردند. سرزمینی با ثروت بی‌پایان که مهربانی، صبر و خونگرمی در جای جایش حس می‌شود. جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، به‌خصوص عمارت‌ها و خانه‌های تاریخی بوشهر جزو دیدنی‌ترین‌های ایران هستند. با ما همراه باشید تا با  عمارت از دیدنی‌ترین و بی‌همتاترین خانه‌های بوشهر آشنا شوید…

عمارت حاج رئیس از خانه های دیدنی بوشهر

داخل عمارت حاج رئیس

1- عمارت حاج رییس

در بافت قدیمی شهر بوشهر، خیابان شنبدی، کوچه هتل پلاس۲، یک در با دو کلون شما را به سفری نه‌چندان دور در دوره قاجار می‌برد. زمانی‌که حاج عبدالرسول طالبی لقب رییس‌التجار داشت و یکی از سرشناس‌های قابل احترام بوشهر بود. حاج عبدالرسول هر سال ظهر عاشورا مراسمی در عمارت بزرگ خود برگزار می‌کرد و به مردم غذا می‌داد. بچه‌های عبدالرسول تا سالیان بعد از او این سنت‌ها را حفظ کردند. اما امروز از آن خاندان یک عمارت مانده و از ۹ حیاط عمارت، چندتایی ازبین رفته‌. عمارت حاج رییس در حال حاضر یک هتل سنتی یا اقامتگاه بوم‌گردی و کافه باصفاست که حسابی حال‌وهوای قدیم بوشهر را برای گردشگران زنده می‌کند. در این عمارت که فقط 6 متر تا ساحل فاصله دارد کنسرت‌های موسیقی محلی روح‌نواز بوشهری نیز برگزار می‌شود.

عمارت امیریه از خانه های زیبای بوشهر

عمارت امیریه بوشهر

2- عمارت امیریه

عمارت امیریه یکی از بناهای تاریخی قاجاری با معماری بومی است. این عمارت در دو طبقه در سال ۱۳۱۷ ه‍.ق، به دستور احمدخان دریابیگی، حکمران کل بنادر و جزایر خلیج فارس در محله کوتی ساخته شد. این عمارت دیدنی در هر طبقه ۱۰ اتاق دارد که دورتادور حیاط طراحی شده‌اند. گچ‌کاری‌ها، چوب‌های کنده‌کاری، گوه‌های برنجی، طارمه و نقش‌های روی در و دیوار، از جذابیت‌های بصری عمارت امیریه به‌‌شمار می‌روند. این خانه تاریخی در دوره رضا شاه ساختمان شهرداری بود و سال‌ها بعد، محل استقرار شورای شهر بوشهر شد. در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۸، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و در حال حاضر امکان بازدید دارد.

عمارت دهدشتی از خانه های جذاب بوشهر

3- عمارت دهدشتی

عمارت دهدشتی را حاج غلامحسین دهدشتی، تاجر روغن دوره قاجار برای زندگی و انجام کارهای تجاری ساخت. این بنا که به عمارت روغنی هم مشهور است، تنها بنای چهارطبقه و بلندترین بنای آن دوران بود. اسناد تجاری زیادی در این خانه تاریخی پیدا شده که امروز به‌صورت طبقه‌بندی‌شده، در سازمان میراث فرهنگی نگهداری می‌شوند. این بنا از سال ۱۳۷۷ توسط میراث فرهنگی بوشهر مرمت شد و در حال حاضر میزبان موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس است.

عمارت کازرونی از خانه های زیبای بوشهر

4- عمارت کازرونی

محمدرضا کارزونی یکی دیگر از تاجران بوشهر در دوره قاجار بود و خانه‌اش یکی از عمارت‌های تاریخی محله بهبهانی است. این عمارت در ۱۰ مهر ماه ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. عمارت کازرونی هم در چند طبقه ساخته شد که ساکنان بتوانند در گرمای طاقت‌فرسای تابستان به طبقات بالا پناه ببردند. این عمارت با ایوان بزرگ و دو بخش زمستانی و تابستانی به زیبایی بازسازی شده. امروز می‌توانید در این عمارت قدم بزنید و یکی از دیدنی های بوشهر زیبا را از نزدیک لمس کنید.

عمارت گلشن از دیدنی های بوشهر

5- عمارت گلشن

عمارت گلشن یکی دیگر از دیدنی‌های دوره‌ قاجار بوشهر است که در خیابان ساحلی، محله‌ بهبهانی قرار دارد. این عمارت فقط ۱۰ متر با دریا فاصله دارد. در اطراف آن ساختمان‌های بافت قدیم بوشهر قرار گرفته. این بنا را ۱۷۰ سال پیش تاجری به نام گلشن ساخت و از آن استفاده مسکونی تجاری می‌شد. این عمارت ۳ طبقه دارد که در طبقه اول آب انبار، حمام، دستشویی، آشپزخانه و مکانی برای خدمه و طبقه دوم و سوم برای سکونت، پذیرایی و امور تجاری بوده است. عمارت گلشن در اسفند ماه ۱۳۷۷ ثبت ملی شده.

عمارت ملک از دیدنی های بوشهر

6- عمارت ملک

در بافت قدیمی محله بهمنی بوشهر، خیابان ماهینی، یک مجموعه ۱۰۰ساله قاجاری وجود دارد که متلعق به محمدمهدی ملک‌التجار بوده‌. بهمنی در سفر به فرانسه با تماشای کاخ قرون وسطایی یکی از وزرا، به ساخت عمارت فرانسوی علاقه پیدا کرد. این عمارت با زیربنای 4000 مترمربع را معمارانی از فراسه با مصالح بومی بوشهر ساختند. این اثر در ۱۷ آذر ۱۳۷۷ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. فرماندار وقت بوشهر، در دهه ۸۰ ه.ش از وارثان ملک‌التجار این بنا را خرید و امروز در اختیار اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر قرار گرفته.

خانه قاضی از خانه های تاریخی بوشهر

7- خانه قاضی

خانه قاضی از خانه‌های تاریخی و دیدنی بوشهر در محله بهبهانی است که قدمت آن به دوره زندیه می‌رسد. تزئینات گچبری با اشکال گل و بوته، درب ورودی مقرنس‌ کاری شده و پنجره‌های نفیس منبت‌کاری با شیشه‌های رنگین این خانه را تماشایی کرده. این خانه به خانواده قاضی تعلق داشته و در ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا