طراحی کم نظیر یک ویلا در لواسان وایران شد + عکس

طرح‌های سه‌بعدی «ویلای سایه» که برای ساخت در منطقۀ لواسان طراحی شده است، ترکیبی دلنشین و متفاوت از عناصر سنتی و طبیعی با معماری مدرن را به نمایش می‌گذارد.

ویلای «سایه» به این دلیل به این عنوان نامیده شده که ویژگی اصلی‌اش ایجاد نوعی بازی و رقص هماهنگ نور و سایه در قسمت‌های مختلف بنا است. یک استودیوی معماری ایرانی این ویلا را برای ساخت در منطقۀ لواسان طراحی کرده است.

هدف استودیوی طراحی این بوده است که عناصر سنتی، فرهنگ زادگاه مالک خانه و ویژگی‌های معماری مدرن را در این ویلا کنار هم جمع کند. سفارش‌دهندۀ طراحی این ویلا اصالتا اهل روستای طرق‌رود نطنز بوده است و به همین دلیل طراحان، قبل از ترسیم طرح به مطالعۀ بافت فرهنگی این روستا پرداخته‌اند.

دو ویژگی مهم فرهنگ این روستا را می‌توان «سادگی» و «پیوند عمیق خانوادگی» به حساب آورد؛ همین بینش نسبت به فرهنگ طرقرود بود که سنگ‌بنای طراحی ویلای سایه را شکل داد.

فرایند طراحی شامل تعاملی میان عناصر متضاد است؛ قرار بر این شد که این ویلا از بیرون نمایی متین و موقر و داری نظم را نشان بدهد و در درون فضایی پویا و سیال و گرم داشته باشد. این دوگانگی با استفاده از مصالح مختلف و طراحی متفاوت فضاها شکل گرفت.

نمای خانه از جنس سنگ و عمدتا دارای ظاهری هندسی و استوار در نظر گرفته شده اما داخل بنا پر از انحناهایی است که با مصالحی با رنگ‌های گرم‌تر مثل آجر طراحی شده‌اند.

در طراحی این ویلا اهمیتی که فرهنگ ایرانی به داشتن فضای خصوص می‌دهد به طور کامل مورد توجه قرار گرفته و علاوه بر آن تنوعی از اشکال، بافت‌ها و رنگ‌ها در داخل ویلا ایجاد شده تا سلایق و نیازهای گوناگون اعضای یک خانواده برآورده شوند. در مجموع این ویلا مثل پلی است که فرهنگ سنتی را با سبک زندگی و معماری مدرن پیوند می‌دهد.

در بعضی از قسمت‌های داخل ویلا، دیواره‌هایی شبیه به صخره در کنار پوشش‌های مدرن‌تر در نظر گرفته شده‌اند که این ترکیب، احساسی خوشایند از زندگی همزمان در طبیعت و در یک خانۀ کاملا مدرن را به ساکنان ویلا القا می‌کند.

با وجود اینکه نوعی سادگی و پرهیز از تزئینات غیرضروری در محیط داخلی به چشم می‌خورد، اما در عین حال انحناهایی که در دیوارها و سقف ایجاد شده گاهی شبیه به آثاری دلنشین و تماشایی از هنر مجسمه‌سازی به نظر می‌رسند.

شکل اتصال فای داخلی به حیاط ویلا نیز به گونه‌ای است که امکان کشیدن یک مرز مشخص میان آن‌ها را از بین می‌برد. بخش‌هایی از ساختمان مانند سایبانی بر روی بخش‌هایی از حیاط قرار گرفته‌اند که این امر ورود به خانه را شبیه به عبور کردن از یک فضای کوهستانی و طبیعی جلوه می‌دهد.

جانمایی استخر ویلا نیز به نوبۀ خودش بسیار چشمگیر است؛ این استخر در طرح اولیه در احاطۀ دیواره‌هایی صخره‌مانند و در یک فرورفتگی در نظر گرفته شده که آن را بیش از استخر، شبیه به رودخانه‌ای در عمق یک دره جلوه می‌دهد؛ همان چیزی که در روستاهای اطراف نطنز مانند آن را کم نداریم.

1 دیدگاه

  1. خز به خاطرپول هرکاری می کنه،ازاین وربچه وشوهر،ازاین ورسینما دیگه همه امثال توولیلااوتادی وهانیه توسلی ونیوشاضیغمی و…می شناسن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا